Nvft.nl » Zo kun je zien of de prijs van je favoriete crypto wordt gemanipuleerd

Zo kun je zien of de prijs van je favoriete crypto wordt gemanipuleerd

Wanneer u in cryptocurrencies belegt, wilt u natuurlijk rendement behalen. Het is belangrijk dat u de prijzen van cryptocurrencies kent. Daarnaast is het van belang dat je gegevens een eerlijk beeld geven van de ontwikkelingen in de markt en interesse in je favoriete cryptocurrency. Helaas weten cryptocriminelen dit ook. Ze passen bepaalde technieken toe om de prijs van cryptocurrency te manipuleren om investeerders aan te trekken. We noemen 5 manieren om met cryptografie om te gaan en leggen uit hoe je ze kunt herkennen.

Dit moet je weten over cryptomanipulatie

Voordat we ingaan op manieren om met cryptografie om te gaan, noemen we eerst 3 dingen die belangrijk zijn om te weten. See the article : 5 tips om de “crypto” te overleven.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wat cryptografiemanipulatie is. Het komt er kort gezegd op neer dat cryptocurrency-investeerders door middel van fictieve acties proberen aan te tonen dat er veel meer of veel minder interesse is in een cryptocurrency dan er in werkelijkheid is. Terwijl ze deze transacties initiëren, weten ze of de prijs van een bepaalde valuta zal stijgen of dalen. Door hierop in te spelen (bijvoorbeeld door cryptocurrencies goedkoper te kopen of met shortopties te speculeren op dalende prijzen), kunnen ze enorme winsten maken. De eerlijke belegger stapt in of uit op basis van een verkeerde voorstelling van zaken en betaalt vaak letterlijk de rekening.

Je hebt behoorlijk wat kracht nodig om de koers te manipuleren. Dit maakt de marktkapitalisatie (hoeveel kapitaal van een valuta in omloop is) en handelsvolume (hoeveel wordt er per dag, week of maand verhandeld). Voor beide triggers geldt: hoe lager, hoe makkelijker de manipulatie.

Ten slotte zijn veel technieken voor manipulatie van cryptografie bij andere investeringen verboden. Aangezien de regelgeving voor cryptocurrencies nog in de kinderschoenen staat, zijn deze technieken over het algemeen niet verboden in de cryptocurrency-handel. Dit zal naar verwachting veranderen wanneer Europa en Amerika met cryptocurrency-regelgeving komen, maar tot die tijd is gemanipuleerde cryptocurrency-handel een groot probleem. Eerder dit jaar ontdekte Forbes-onderzoek zelfs dat meer dan 50% van de Bitcoin-transacties nep zijn. Gelukkig kun je er zelf achter komen of er met prijzen wordt gemanipuleerd. We zetten de 5 meest gebruikte methoden op een rij.

Zoals we zullen zien, zijn de live-koersen van Bitcoin en cryptocurrency belangrijk voor het detecteren van manipulatie. Live Bitcoin- en cryptocurrency-tarieven zijn 24 uur per dag te vinden op Tradeincrypto.com.

See the article :
Zoals elke crypto-investeerder weet, kan investeren in crypto ook geld opleveren in…

Crypto pump and dump: zo werkt het en zo herken je het

Een van de meest voorkomende encryptiemanipulaties is pump and dump. De partij die een dergelijk programma maakt, koopt goedkoop een groot aantal munten van een cryptocurrency. To see also : In welke munt moet u investeren als alle cryptovaluta crasht – Tips om vandaag crypto te kopen bij een crash?. Vervolgens zorgt hij ervoor dat er veel aandacht is voor de munt, bijvoorbeeld via influencers en/of social media.

Hierdoor denken veel beleggers dat de munt populair gaat worden, dus kopen ze ook, waardoor de prijs omhoog gaat (bom). Terwijl de laatste investeerders nog kopen, is de initiatiefnemer al begonnen met verkopen (dumpen). Zodra de winst binnenkomt, stopt hij de marketingcampagne en daalt de prijs weer.

Hoe herken je een crypto pump and dump?

Ten eerste zijn ze niet bepaald geheim. Er zijn veel speciale groepen om op sociale media te pompen en te dumpen. See the article : BlackRock lanceert blockchain ETF in Europa. Ook is het belangrijk om naar de geschiedenis van de munt te kijken. Is er altijd al aandacht geweest, zien we een natuurlijk patroon in aandacht of is er ineens een hype? Met on-chain-statistieken kunt u ook zien of er te veel munten van een cryptocurrency zijn geconcentreerd in een klein aantal portefeuilles en of er grote verkooporders worden gemaakt van die portefeuilles.

This may interest you :
Thuis & gt; Uitgelicht > Crypto-uitwisseling Bitget breidt ook de gebruikersbescherming uitHet…

FUD: vaak in combinatie met pump and dump

Waar een pump and dump de prijs van de cryptocurrency probeert te verhogen, kan het ook in het belang van traders zijn om de prijs eerst te laten dalen. Als de cryptocurrency markt hier niet klaar voor is, is het een bekende manipulatietruc om een ​​negatieve stroom geruchten op gang te brengen. Manipulatoren verwachten dat beleggers schrikken van het slechte nieuws en verkopen. Ze creëren dus bewust angstgevoelens (Angst, Onzekerheid en Twijfel) om de prijs naar beneden te drukken. Ze kopen dan ofwel de paniekverkoop, waarna de prijs zich herstelt, of ze monteren een bom en dumpen deze om de winst verder te vergroten.

Ook hier kun je de manipulatie ontdekken. Zo kunt u controleren of gerenommeerde nieuwszenders ook berichten over de negatieve ontwikkelingen waarover u leest. Het helpt ook om de officiële communicatiekanalen van de munt te controleren. U kunt ook steeds meer claims (grote verkopen, enz.) verifiëren via on-chain-statistieken.

On the same subject :
Een slechtere tijd om een ​​handelsplatform voor crypto-investeerders te starten lijkt niet…

Wash Trading: handel in crypto zonder handel

Een andere techniek om de prijs te manipuleren is om rente op de valuta te vervalsen. Hier houden cryptocurrency-criminelen zich niet bezig met het manipuleren van de prijs, maar eerder met het handelsvolume. Een veel verhandelde valuta is immers meer liquide en daardoor interessanter om te kopen. Wash Trading is daarom een ​​uitgelezen kans om het handelsvolume in ‘jouw’ cryptocurrency aanzienlijk te vergroten door veel met jezelf te handelen.

Deze techniek is iets moeilijker te implementeren op de grootste cryptocurrency-uitwisselingen, maar wordt nog steeds veel gebruikt. De uitvoering is eenvoudig. Wanneer u koop- en verkooptransacties plaatst, handelt u in wezen met uzelf. Op het eerste gezicht lijkt het echter voor de buitenwereld dat er veel interesse is. Rente leidt tot rente (en dus een stijgende prijs) en volatiliteit (of de illusie daarvan) trekt ook handelaren aan. Tegen de tijd dat de initiatiefnemer merkt dat de interesse toeneemt, is hij al bezig met zijn exitstrategie. Nogmaals, nietsvermoedende investeerders zijn de dupe. Initiatiefnemers stoppen met het verhogen van transacties en plaatsen korte bestellingen, waardoor ze optimaal profiteren van vastgelopen handel.

Ook deze vorm van manipulatie is herkenbaar. Orderboeken en on-chain-statistieken spelen hier een bijzonder belangrijke rol. Zien we verkooporders ‘gespiegeld’ in het kooporderboek? Staat het orderboek vol met transacties van en naar dezelfde portefeuilles? Zien we andere patronen waarin kopen en verkopen op elkaar zijn afgestemd? Dus iemand wast de handel wit en voorzichtigheid is geboden.

Whale walls bieden een Bitcoin-illusie

Sommige cryptocurrencies, zoals Bitcoin, zijn te groot om de prijs direct te manipuleren. Maar er zijn ook kapers aan de kust die de markt manipuleren. Een bekende strategie is het plaatsen van een zogenaamde walvismuur. Dit spel wordt voornamelijk gespeeld door grote investeerders. Deze manipulatoren plaatsen een groot aantal (verkoop)orders in de vorm van opties tegen een bepaalde prijs, die (afhankelijk van de plannen van de manipulator) boven of onder de huidige prijs ligt. Hierdoor ontstaat op dit prijsniveau een zogenaamde orderwall, ofwel een whale wall.

Als kleinere beleggers de markt analyseren, zien ze op een bepaald niveau veel (verkoop)interesse. De markt heeft daarom de neiging om de prijs naar dit niveau te drijven. De manipulator weet dit natuurlijk en garandeert dat hij profiteert van deze koersbeweging naar het doel dat hij zelf gekopieerd heeft. Op het moment dat de prijs het walvismuurniveau nadert, laat hij zijn opties vervallen. De markt meldt een nep en de handler vult zijn bankrekening. Overigens zijn er ook manieren om te profiteren van walvismanipulaties. Een van de cryptocurrency-investeringstrends die nu een hype is, walvissen spotten, richt zich hier onder andere op.

Hier kun je ook kijken of er zo’n walvismuur is. Zo kun je de muren analyseren. Hoeveel verschillende portefeuilles plaatsen bestellingen op dit niveau? Zijn deze portemonnees vaker betrokken bij een walvismuur? Zijn er logische argumenten voor mensen die massaal willen in- of uitstappen op dit prijsniveau?

Tot slot: jagen op de stop loss

Ook hier moet je als manipulator een beetje diepe zakken hebben om de val te laten slagen, maar de uitbetalingen kunnen geweldig zijn. Deze methode voor het manipuleren van cryptocurrency is bedoeld voor voorzichtige handelaren die met stop loss werken. Een stop loss is een automatische verkooporder tegen een bepaald prijsniveau. Met deze bestelling kunt u (een groot deel) van uw cryptocurrency verkopen met behulp van een cryptocurrency-handelsbot om ervoor te zorgen dat uw verlies niet te groot is.

Veel kleinere beleggers kiezen vaak een psychologisch of technisch relevante prijs voor hun stop loss (bijvoorbeeld een rond getal, een Fibonacci-retracement of een daling van 5% in 24 uur). Bij deze manipulatie gaat de manipulator aan de slag om de prijs onder de stop loss-niveaus van veel kleinere beleggers te duwen via FUD of een zware verkooporder.

Als dit lukt, begint een uitverkoop, waardoor de prijs meestal nog iets verder daalt. De afhandelaar heeft hier al op gereageerd met korte opties en een kooporder tegen de minimumprijs. Hij profiteert daarom van zijn paniekverkopen en de prijsstijging die optreedt wanneer de kunstmatige verkoopgolf eindigt.

Jouw stop loss beschermen tegen stop loss hunting

Deze vorm van manipulatie is een must, vooral omdat de prijzen 24 uur per dag veranderen. Er zijn mogelijkheden om je te wapenen tegen de gevolgen van zo’n stop loss zoektocht. In plaats van statische stop loss kunt u bijvoorbeeld een dynamische trackstop of stoplimietorder plaatsen. Je kunt ook automatische kooporders instellen met een handelsbot, zodat je direct profiteert van prijsherstel.

Wil je de cryptomarkt leren kennen?

Ondanks deze verhalen over manipulatie van cryptocurrency, is het duidelijk dat er veel mogelijkheden zijn om winstgevend te investeren in cryptocurrencies. Wil je testen of beleggen in cryptocurrencies iets voor jou is zonder financiële risico’s, dan kun je cryptovalutapapier verhandelen om ervaring op te doen. Om dit te doen, maakt u eenvoudig een gratis account aan op virtual investing.com.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

U kunt de ontwikkelingen altijd volgen met onze WANT reviews en overzichten. Natuurlijk kunt u ook 24 uur per dag BTC- en cryptocurrency-prijzen live volgen als u in realtime op de hoogte wilt blijven.

Let op: wij geven nooit financieel advies, dus u kunt onze bijdragen niet op deze manier interpreteren. Doe altijd je eigen onderzoek en neem rationele beslissingen over of, wanneer, waar en hoeveel je wilt investeren.

Op die manier kun je zien of de prijs van je favoriete cryptocurrency wordt gemanipuleerd

Koen K.