Nvft.nl » Wat hebben Atomic Habits met beleggen te maken?

Wat hebben Atomic Habits met beleggen te maken?

Net als een goede voornemen voor het nieuwe jaar geven veel beleggers het op bij het eerste teken van problemen, maar er zijn manieren om dit te vermijden. Door atomaire veranderingen aan te brengen, kun je grote veranderingen doorvoeren. Maar hoe doe je het en hoe pas je het toe in je leven? Alphastocks vertelt je hier graag meer over!

Investeerders focussen vaak op té grote doelen

“Je resultaten zijn een maatstaf voor de vertraging van je gewoonten. Uw vermogen is een achterblijvende maatstaf voor uw financiële gewoonten. Je gewicht is een achterblijvende maatstaf voor je eetgewoonten. On the same subject : Investeren in Crypto: vijf fouten die je niet mag maken. Je kennis is een maatstaf voor de vertraging van je studiegewoonten. Je rommel is een maatstaf voor hoe ver je achterloopt op je schoonmaakgewoonten. Je krijgt wat je herhaalt.”

James Clear’s boek “Atomic Habits” uit 2018 was een bestseller van de New York Times en er zijn wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren van verkocht. Daarin begint Clear met de nogal gedurfde premisse dat grote doelen niet de belangrijkste focus van ons leven zouden moeten zijn. Voor veel mensen het tegenovergestelde van wat hen ooit is verteld.

Clear stelt dat het focussen op doelen ons kan afleiden van de belangrijkste elementen om ze te bereiken. Velen van ons stellen te grote doelen, te veel doelen met een te kort tijdsbestek, en we bereiken ze meestal niet. Ik zie dit veel bij beginnende investeerders. Ze beginnen te beleggen in aandelen met een groot startkapitaal en verwachten direct resultaat. Zodra er iets misgaat, trekken ze zich onmiddellijk terug, meestal verliezen ze geld. Als ze ooit weer gaan beleggen, doen ze dat heel voorzichtig, meestal na een run op de aandelenmarkt.

This may interest you :
Het volgende artikel is een ingediend stuk en valt niet onder de…

Kleine atomische veranderingen

“Mensen maken een paar kleine veranderingen, zien geen tastbaar resultaat en besluiten ermee te stoppen. Je denkt: “Ik ben al een maand elke dag aan het hardlopen, dus waarom zie ik geen verandering in mijn lichaam?” Als dit soort denken eenmaal de overhand heeft, is het gemakkelijk om goede gewoonten te laten varen. On the same subject : Opnemen van dollars en euro’s is nu mogelijk op de crypto-exchange WhiteBIT. Maar om een ​​significant verschil te maken, moeten de gewoonten lang genoeg bestaan ​​om dit plateau te doorbreken – wat ik het plateau van latent potentieel noem.

Het doel in elke sport is om met de beste score te eindigen, maar het zou belachelijk zijn om de hele wedstrijd naar het scorebord te staren. De enige manier om echt te winnen, is door elke dag beter te worden. In de woorden van drievoudig Super Bowl-winnaar Bill Walsh: “De score regelt zichzelf.” Hetzelfde geldt voor andere levensgebieden. Als je betere resultaten wilt, vergeet dan het stellen van doelen. Concentreer je in plaats daarvan op je systeem.”

In plaats van te denken in doelen, gelooft Clear dat succes wordt bereikt door kleine (atomaire) veranderingen die we keer op keer maken, omdat ze gewoontes kunnen vormen die een leven lang meegaan.

“Hoe vaker je een gedrag herhaalt, hoe meer je de identiteit versterkt die bij dat gedrag hoort. In feite is het woord identiteit oorspronkelijk afgeleid van de Latijnse woorden essentitas, wat betekent te zijn, en identidem, wat meerdere keren betekent. Je identiteit is letterlijk je ‘gerepliceerde wezen’.”

Als je dit leest, denk ik dat je jezelf als een lerende belegger ziet. Maar het kopen van aandelen maakt je net zo min een belegger als het lezen van een boek je een lezer maakt. Ik geloof dat beleggen een levenslange activiteit is die bestaat uit verschillende kleine gewoontes die steeds weer worden herhaald.

De beste investeerders doen het volgende:

Dit zijn geen gewoontes die je van de ene op de andere dag kunt ontwikkelen. Er zijn kleine, regelmatige acties nodig om gedrag in de loop van de tijd te veranderen.

Dit artikel is geschreven door AlphaStocks. Bent u benieuwd hoe u uw beleggingen (crypto, aandelen en edelmetalen) beter kunt volgen? Kijk dan eens bij AlphaStocks. Naast het gratis volgen van je beleggingen lees je ook uitgebreide voorraadanalyses en diverse blogs!

This may interest you :
Thuis > Overzicht > Analyse > Crypto-experts analyseren Solana-prijs: “Er zijn hier…

Koen K.