Nvft.nl » Wanneer eindigt de cryptowinter?

Wanneer eindigt de cryptowinter?

Als je sinds 2021 investeerder bent in crypto, heb je nu je eerste cryptowinter beleefd. Ik kan uit ervaring zeggen dat dit geen pretje is. In 2022 had de cryptomarkt grote moeilijkheden. Als crypto-investeerder ken je de risico’s en dit zou niet als een verrassing moeten komen, maar het duurt nu wel erg lang. Je hebt je misschien al afgevraagd: “Zal ik mijn crypto verkopen?”. Heb je hierover nagedacht? Lees dan snel verder.

Na het uitvallen van TerraUSD en LUNA daalde de prijs van alle cryptocurrencies in de eerste helft van 2022. Verschillende cryptogerelateerde bedrijven kampen momenteel met ernstige financiële problemen. En nog vers op het netvlies faillissement FTX. De effecten van deze cryptoschandalen zijn nog steeds voelbaar.

Crypto op dit moment

, de grootste cryptocurrency op de markt, werd begin 2022 gewaardeerd op $48.000. Maar door de verschillende schandalen, marktonzekerheid en stijgende rentetarieven daalde de waarde in juni tot onder de $18.000 en momenteel (19-11-2022) de waarde van 1 Bitcoin kost $16. Read also : “Het is niet te laat om met crypto te beginnen”.000. Dit is een verlies van 66%, ja je leest het goed 66%. De op een na grootste cryptocurrency, , was begin 2022 $ 3.700 waard en staat momenteel op $ 1.200.

Je kunt concluderen dat de markt in 2022 een hoge volatiliteit zal hebben, maar helaas negatief.

is ingestort, DeFi-platform celsius is failliet gegaan, Coinbase ontslaat duizenden werknemers en FTX is failliet gegaan. Het is geen verrassing dat de cryptomark is gevallen.

De markt heeft al eerder een crypto-winter doorgemaakt, maar deze keer is het anders, aldus investeerders. Experts beweren dat dit grotendeels te wijten is aan de toestroom van nieuwe investeerders van het voorgaande jaar, evenals aan de onrealistische verwachtingen en de typische volatiliteit in de cryptocurrency-markt. Beginnende investeerders leven in een mediabubbel zonder na te denken over de risico’s van crypto.

Hoelang gaat de crypto winter duren?

Maxim Manturov, Head of Investment bij Freedom Finance Europe, zegt: “Voorlopige analyse van het gedrag van grondstoffen laat zien dat de valuta waarschijnlijk zal stijgen na de halvering. Daarnaast staat de cryptomarkt onder druk door conflicten op de wereldmarkt. Als we naar de geschiedenis kijken, vond de eerste helft plaats op 28 november 2012 en begon de prijs van BTC een paar maanden later te stijgen tot $1163 per 1 BTC tegen het einde van 2013. To see also : Geloof in een goed gesprek is beter dan enig mens. De tweede helft vond plaats op 9 juli 2016, maar het blijkt dat het pas eind 2017 was dat de prijs van Bitcoin steeg tot $1966. De derde halvering van BTC was $8700 en we zagen pas eind 2021 een nieuwe piek. De halvering van het volgende kwartaal zal in 2024 zijn en pas tegen het einde van 2025 kunnen we verwachten dat BTC zal groeien.”

Helaas weten we niet (en zelfs niet of) de huidige crypto-winter zal eindigen, maar als het patroon van het verleden zich voortzet, zien we mogelijk pas in 2026 een nieuwe waardestijging.

Read also :
Het aantal Nederlanders dat investeert in cryptocurrency neemt al enkele jaren toe.doDisplay(‘div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article’);Vooral…

Tips om de crypto winter te overleven

Beleggen in cryptocurrency volgt veel van dezelfde principes als beleggen op de aandelenmarkt, maar dan op steroïden. Speculeren op zeer volatiele en risicovolle activa zoals cryptocurrency komt met de wetenschap dat er een risico bestaat dat de waarde van uw investering zal dalen. We hebben enkele tips om uw beleggingen te beschermen tegen dalingen:

To see also :
Ben je op zoek naar het ideale cryptocadeau voor Kerst, Sinterklaas of…

Verspreid jouw portfolio

In welke marktsituatie u zich ook bevindt, diversificatie moet uw topprioriteit zijn als belegger. Het is belangrijk om het risico van investeringen in cryptocurrency te herkennen en af ​​te wegen, gezien hun reputatie van hoge volatiliteit. Investeer meer van uw geld in verschillende activa met een laag risico. Read also : Hoe werkt Crypto Kopen Nederland? Leer nu hoe het kopen van crypto werkt. Investeer nooit geld dat u niet kunt missen en houd een noodfonds gescheiden van uw reguliere spaargeld. Het advies is: koop aandelen en dan vooral ETF’s. ETF’s zorgen voor een goede spreiding binnen uw portefeuille.

Maak een strategie

Grote investeringen in gloednieuwe cryptocurrencies kunnen op dit moment te riskant zijn. Het is belangrijk om zeer voorzichtig te zijn bij het omgaan met nieuwe en onbekende activa, hoewel er opkomende projecten zijn die al vele jaren in ontwikkeling zijn en een groot potentieel kunnen hebben. Het is ook verstandig om er rekening mee te houden dat uw beleggingen kunnen verbeteren als u even wacht met verkopen. Of de cryptowinter nu nog even gaat duren of niet, het is nu tijd om je huidige strategie te evalueren en indien nodig aan te passen.

Blijf op de hoogte

Het is erg belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, zowel in crypto als traditionele aandelenmarkten. De crypto- en aandelenmarkt bevindt zich in een gevaarlijke markt. De huidige marktomstandigheden zijn niet gunstig en er kunnen gekke dingen gebeuren. Neem bijvoorbeeld FTX. Als u op de hoogte was van de schandalen, zou u uw crypto van het platform kunnen verwijderen.

Houd er rekening mee dat marktherstel maanden of jaren kan duren. En vergeet nooit: investeer geen geld dat u niet kunt missen!

Koen K.