Nvft.nl » Waarom investeren jongeren in crypto?

Waarom investeren jongeren in crypto?

Wat in het begin een uniek gespreksonderwerp was, is nu uitgegroeid tot dagelijks nieuws. Steeds meer mensen investeren hun geld in cryptocurrency.

Cryptocurrencies zijn digitale betaalmiddelen en zijn bedoeld als alternatief voor valuta als de dollar en de euro. Mensen die cryptocurrencies kopen, kunnen deze passief of actief beleggen en verhandelen. Een actieve belegger is iemand die de munten zo goedkoop mogelijk koopt en in korte tijd zo duur mogelijk weer verkoopt. Een passieve belegger is iemand die ook zo goedkoop mogelijk cryptomunten koopt, maar deze een paar jaar laat staan ​​in de hoop dat ze veel geld waard worden. Zeker met de lage rentes bij de bank wordt beleggen in cryptomunten voor steeds meer mensen interessant. Niet alleen volwassenen investeren hierin hun geld, maar ook jongeren. Waarom tonen zij hier ook steeds meer interesse in?

Vermogen opbouwen met crypto

Nu de wereld duurder wordt en de beurs is afgeschaft, beginnen steeds meer jongeren cryptomunten te kopen en verkopen. De meeste jonge mensen die cryptomunten bezitten, zien dit niet alleen als een vrijetijdsbesteding, maar vooral als een manier om voor zichzelf rijkdom op te bouwen. Dit doen ze omdat het rendement op cryptocurrency hoger kan zijn dan wanneer je het geld op je spaarrekening bij de bank laat staan. Omdat alles steeds duurder wordt en de rente op je spaarrekening daalt, zien veel jongeren het als een risico om hun spaargeld op de bank te houden. This may interest you : 7 tips om geld te besparen op uw gasrekening. Ze hopen dat door hun spaargeld in cryptocurrency te investeren, hun spaargeld waardevoller zal worden. Om deze reden nemen ze de beslissing om Bitcoin, Ethereum of Dogecoin te kopen. Ook cryptovaluta Cardano koop je eenvoudig online. Volgens een onderzoek van de Rabobank uit 2021 bezit 27% van de jongvolwassenen tussen 18 en 30 cryptocurrencies.

Jongeren zijn gewend aan de digitale wereld

Het merendeel van de jongeren van nu is opgegroeid met een digitale wereld en de ontwikkelingen daarbinnen. Ze zijn samengegroeid met technologie, slimme apparaten en sociale media. Je kunt dus begrijpen dat jongeren gewend zijn aan en zich prettig voelen bij de online wereld en daar hun geld aan uitgeven. In vergelijking met oudere generaties voelt het voor jongeren over het algemeen natuurlijker om een ​​digitaal bezit te hebben. Naast het feit dat jongeren in cryptocurrencies investeren om vermogen op te bouwen, blijkt uit onderzoek van de Rabobank ook dat ze cryptocurrencies kopen om snel hun doelen te bereiken en/of omdat ze genieten van de kick van beleggen. To see also : Opnemen van dollars en euro’s is nu mogelijk op de crypto-exchange WhiteBIT. Naast snel stijgen kunnen de prijzen van cryptocurrencies ook ineens fors dalen. Dit betekent dat beleggen in crypto niet zonder risico is. Daarnaast geven jongeren aan dat ze het investeren in cryptocurrency een leuke manier vinden om geld uit te geven en dat ze de beurzen graag in de gaten houden als tijdverdrijf of hobby. Wil jij net als jongeren investeren in crypto? Dan kun je eenvoudig je cryptocurrency kopen via Anycoindirect.eu!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Anycoindirect.eu.

See the article :
Disclaimer: de sectie ‘Industry Talk’ bevat bijdragen en opmerkingen van mensen die…

Koen K.