Nvft.nl » Investeren in cryptovaluta? Bekijk deze tips voor beginners

Investeren in cryptovaluta? Bekijk deze tips voor beginners

Het aantal Nederlanders dat investeert in cryptocurrency stijgt al enkele jaren.

doDisplay(‘div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article’);

Juist na de coronacrisis zijn we massaal gaan investeren in digitaal geld. Afgelopen jaar hadden maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders cryptocurrency; nu wordt verwacht dat het nog meer zal zijn.

doDisplay(‘div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article’);

Denk jij er ook aan om te beginnen met beleggen in crypto maar weet je niet waar te beginnen? Maak je geen zorgen; in dit artikel geven we je de beste tips voor beginners.

Weet waarin je belegt en lees je in

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je je geld niet zomaar moet steken in iets waar je geen verstand van hebt. Toen beleggen in crypto enorm populair werd aan het begin van de pandemie, wilden veel mensen meteen instappen zonder iets van dit digitale geld af te weten. Read also : Investeren in een onrustige markt: dollar en grondstoffen als veilige havens, cryptovaluta voor kortetermijnkansen, volgens daghandelaar Elroy Heisterkamp. Dat is zonde, want het kan je uiteindelijk veel geld kosten. Het is altijd erg belangrijk om goed te lezen voordat u geld gaat investeren.

Duik een avond in het onderwerp cryptocurrency en leer meer over hoe cryptocurrencies zijn gemaakt, wat ze waarde geeft en hoe je erin kunt investeren. Waarom zou je het doen? Simpel: zo is de kans groter dat je überhaupt rendement krijgt. Dat is waarschijnlijk je grootste doel bij het beleggen in cryptomunten. Kortom: weet waar je in investeert, zodat je er geld mee kunt verdienen.

Spreid je kansen met meerdere beleggingen

Ook belangrijk: wed nooit op één paard, d.w.z. zet niet al je geld op één cryptocurrency. Je kansen spreiden is nodig om op deze manier het maximale uit jezelf te halen. On the same subject : Ethereum-prijs kan onder $ 1k dalen – beste tijd volgens walvissen. Als je besluit al je geld in één cryptomunt te stoppen, is de kans groot dat je een groot deel van je geld verliest als die munt het een beetje slechter doet. U moet weten dat crypto extreem volatiel is.

Dit betekent dat het digitale geld de ene dag veel waard kan zijn en de volgende dag volledig kan instorten. Maar: het kan natuurlijk ook andersom. Om het risico een beetje te verkleinen is het altijd aan te raden om je geld te spreiden. Er zijn talloze cryptocurrencies waar je in kunt beleggen. Zo spreid je je kansen beter en is de kans groter dat je wat geld gaat verdienen aan je cryptocurrency investering. Uitchecken!

To see also :
8 januari 2023 11:39 uur Bijgewerkt op 8 januari 2023 om 11:39…

Ga voor een broker die goed bij je past

Over het algemeen beleg je in crypto via een zogenaamde broker. Daar heb je een digitale portemonnee waarin je je gekochte cryptomunten bewaart. This may interest you : 3 redenen waarom cryptowinter ook kansen biedt voor investeerders.Het voordeel van zo’n broker is dat het ontzettend makkelijk is om cryptomunten te kopen en te verkopen. Daarnaast ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en zie je de actuele prijzen op het telefoonscherm.

Er zijn nogal wat verschillende brokers waar je uit kunt kiezen; zowel Nederlands als buitenlands. De kans bestaat dat u door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer ziet. In dat geval is het altijd een goed idee om te kijken welke broker het beste aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Is het bijvoorbeeld mogelijk om daar te staken? En hoeveel kost het om een ​​transactie te doen? Door makelaars met elkaar te vergelijken weet je binnen no-time waar je moet zijn.

This may interest you :
Het onderstaande artikel is een ingezonden stuk en valt niet onder de…

Beleg altijd in crypto voor de lange termijn

Met bovenstaande tips over beleggen in crypto ben je er nog niet helemaal. Zo is het ook belangrijk om te weten dat je altijd voor de lange termijn in crypto moet beleggen. Dat komt omdat cryptocurrency zo volatiel is dat de waarde ervan op elk moment van de dag verandert. Een Bitcoin kan in een uur of zelfs een paar minuten veel meer of minder waard zijn. Als je op korte termijn investeert, kun je er zeker geld mee verdienen, maar niet alles wat je eruit kunt halen.

De praktijk leert dat crypto met de jaren alleen maar waardevoller is geworden. Kijk maar naar de waarde van Bitcoin. Tien jaar geleden was deze cryptomunt veel minder waard dan nu. Hetzelfde geldt voor andere munten. Het is daarom verstandig om je investering niet met volle teugen te verkopen als de koersen even naar beneden gaan, maar je crypto aan te houden tot deze echt veel meer waard is geworden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Newsbit.nl.

doDisplay(‘div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article’);

Koen K.