Nvft.nl » De top 5 beste ‘groene’ cryptovaluta voor duurzame beleggers

De top 5 beste ‘groene’ cryptovaluta voor duurzame beleggers

Het onderstaande artikel is een ingezonden stuk en valt niet onder de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het nemen van financiële beslissingen. De informatie en adviezen op deze website zijn uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden.

Er is veel kritiek op de cryptomarkt en zeker op geld als bitcoin (BTC), dat veel energie verbruikt. Dit komt door het proof-of-work-principe dat de munt gebruikt om nieuwe blokken aan de blockchain toe te voegen.

Nu zijn er veel cryptomunten die het anders aanpakken door een protocol te gebruiken dat minder energie verbruikt. In dit artikel bekijken we de top 5 beste groene cryptocurrencies voor duurzame beleggers.

Top 5 beste cryptomunten voor groen beleggen

>>> Nu naar de groenste cryptocurrency <<< See the article : 3 redenen waarom cryptowinter ook kansen biedt voor investeerders.

This may interest you :
Thuis & gt; Uitgelicht & gt; Voor- en nadelen van Uniglo (GLO),…

Top 5 beste cryptomunten voor groen beleggen – nader bekeken

Hieronder kijken we naar crypto uit de top 5 groene cryptomunten. On the same subject : Welke cryptovaluta te kopen in 2022? Top 5 beste cryptovaluta’s om nu te kopen. We analyseren de toepassingen die elke cryptocurrency biedt en kijken naar de toekomst voor verschillende munten.

Op basis van deze informatie kun je de beste keuze maken en beginnen met investeren in groene cryptocurrency.

1. IMPT – Gloednieuwe groene cryptomunt verkrijgbaar in voordelige presale

IMPT wordt alleen gelanceerd voor cryptocurrency en is alleen beschikbaar in voorverkoop. This may interest you : Opnemen van dollars en euro’s is nu mogelijk op de crypto-exchange WhiteBIT. In deze voorverkoopperiode kun je profiteren van de lage prijs en je aansluiten bij de eerste investeerders van deze groene cryptocurrency.

IMPT wordt een platform met veel initiatieven die moeten bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering. De IMPT-token wordt voor alles op het platform gebruikt, wat het een aantrekkelijke investering maakt.

Een van de belangrijkste opties op het IMPT-platform is de aankoop van carbon credits. Hiervoor voert u IMPT-tokens in. Carbon accounting geeft je uiteindelijk veel opties.

Deze credits hebben een variabele waarde, dus u kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de credits te nemen en te verkopen wanneer ze waardevol worden. Een andere optie is om CO2-credits te vernietigen.

Met de laatste optie zorg je voor een beter milieu omdat de uitstoot die met deze CO2-waarden te verantwoorden is niet kan optreden. Zo komt er minder CO2 in de atmosfeer terecht.

Je krijgt een groene NFT als beloning voor het vernietigen van koolstofgeld. Deze NFT kan worden verhandeld op de NFT-markt van IMPT.

Een andere mogelijkheid die het platform biedt is om bijvoorbeeld bij te dragen aan groene projecten. Dit kan door een item te kopen bij een van de partners van IMPT, die een deel van de opbrengst doneert aan deze duurzame projecten.

IMPT is momenteel te koop in voorverkoop. Deze voorverkoop is opgebouwd in drie verschillende fasen, waarbij je de token koopt voor $ 0,018 in de eerste fase, voor $ 0,023 in de tweede fase en voor $ 0,028 in de laatste fase.

Dit betekent dat u als eerste directe belegger een enorm voordeel heeft. Als de munt op de beurs belandt, stijgt de prijs al met $ 0,01.

>>> Nu naar de beste groene cryptovaluta <<<

2. Ethereum – Na belangrijke merge een prima keuze voor groen beleggen

Ethereum (ETH) gebruikt hetzelfde type protocol als Bitcoin, maar is onlangs overgestapt op het Proof-of-Stake-protocol. Hierdoor bespaart Ethereum nu 99% energie en kun je het de op één na grootste groene cryptocurrency noemen.

Vanwege de omvang van Ethereum was er voor de fusie al veel belangstelling. Het netwerk is momenteel meer dan 150 miljard euro waard en dat zo’n groot netwerk de overeenkomst volledig heeft veranderd, is groot nieuws.

Er zijn voor- en nadelen aan deze verandering. Het belangrijkste argument van de achterban is het verminderen van het energieverbruik, maar ook hier spelen lagere transactiekosten, hogere transactiesnelheid en betere ontwikkeling een rol.

Tegenstanders hebben gewezen op de gevaren van Proof of Stock. Het netwerk zal kwetsbaarder zijn voor 51% aanvallen, hoewel dit onwaarschijnlijk is gezien de omvang van Ethereum.

Ethereum werd zo’n geweldige cryptocurrency omdat het meer functionaliteit naar de blockchain bracht. Met de slimme contracttechnologie van Ethereum kunnen ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties op het netwerk maken.

Daarnaast ondersteunt Ethereum enkele belangrijke technologieën die de afgelopen jaren aan populariteit hebben gewonnen, zoals NFT, DeFi en het creëren van nieuwe tokens op de Ethereum-blockchain.

3. Cardano – Groene cryptomunt met smart contract functionaliteiten

Net als Ethereum werkt Cardano (ADA) met het Proof-of-Stake-protocol en zijn slimme contractfuncties vergelijkbaar met Ethereum. Daarom wordt Cardano lange tijd gezien als een potentiële ‘Ethereum-killer’ omdat het vergelijkbare diensten biedt en al minder energie heeft.

Nu Ethereum ook in deze richting beweegt, is het duidelijk dat het idee van Cardano een goed idee is. In de toekomst zal het project laten zien waarom het anders is dan het meer populaire Ethereum.

Cardano’s project is bedoeld om blockchain-technologie naar onderontwikkelde landen en regio’s te brengen. Het heeft bijvoorbeeld projecten in Afrika waar de Cardano-blockchain helpt bij overheidsdiensten, de gezondheidssector en de financiële sector.

In september van dit jaar heeft Cardano opnieuw een belangrijke upgrade van het netwerk doorgevoerd door een nieuwe Vasil-vork te implementeren. Dit breidt de mogelijkheden van Cardano verder uit.

Op deze manier kunnen ontwikkelaars van gedecentraliseerde applicaties (dApps) een betere ervaring voor gebruikers creëren. Daarnaast zorgt deze fork ervoor dat het netwerk meer capaciteit heeft en meer transacties kan verwerken.

Cardano kost momenteel ongeveer $ 0,40 per munt en heeft een marktwaarde van ongeveer $ 14 miljard en is daarmee de zevende meest waardevolle cryptocurrency van dit moment.

4. NEO – Ondersteunt groene projecten met eigen blockchain

NEO is opgericht in 2014 en is nu een smart contract platform met een grote community. Het is een op blockchain gebaseerd bedrijf dat in China is opgericht onder de naam Antshares.

Sinds 2017 staat het project bekend als NEO na het toevoegen van nieuwe slimme contractfuncties aan het platform. In totaal zijn er 100 miljoen munten, waarvan er momenteel ongeveer 70 miljoen in omloop zijn.

Met een prijs van € 8,30 per munt is er nog veel groeipotentieel voor deze interessante groene cryptomunt. Het bijzondere aan de munt is dat deze niet deelbaar is, transacties zijn dus altijd in cijfers.

Naast de NEO-token is er ook een GAS-token bij het netwerk, die u kunt betalen om munten te storten of te verzenden.

5. CHIA – Innovatief Proof-of-Space protocol maakt deze munt duurzaam

Je bent de termen Proof-of-Function en Proof-of-Condition inmiddels wel eens tegengekomen, maar Proof-of-Space is minder bekend. De groene cryptocurrency CHIA-munt maakt hiervan gebruik.

In plaats van dat de grafische kaart op volle toeren draait om algoritmen op te lossen, gebruikt CHIA ongebruikte ruimte op de harde schijf. U moet ruimte vrijmaken op deze schijf zodat het CHIA-netwerk kan deelnemen aan het protocol.

Naast Space-Proof wordt ook Time-Proof gebruikt zodat de beveiliging van het netwerk consistent blijft en niet kwetsbaar is voor 51% aanvallen.

CHIA richt zich duidelijk op groene investeerders door onder meer te laten zien dat het de klimaatdoelen van Parijs volledig ondersteunt en daar zelf een rol in wil spelen. Zo ontwikkelde hij een nieuwe NFT-technologie en brengt hij de carbon credit-markt naar de blockchain.

De valuta is sinds mei 2021 verkrijgbaar en is kortstondig gestegen naar een prijs van ruim € 1.300, terwijl de prijs al geruime tijd rond de € 30 ligt. In totaal zijn er 26 miljoen munten waarvan er momenteel slechts 5 miljoen in omloop zijn.

Hiermee lijkt CHIA een taak te zijn die vaak tijd vraagt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld IMPT. Dit project lijkt voor de lancering alles op orde te hebben en is klaar voor een goede start na de voorverkoop.

On the same subject :
vr 9 dec, 11:37 De eerste stap Hoeveel geld heb…

Wat maakt een munt een groene cryptomunt?

Met duizenden verschillende munten en tokens op de markt, is het moeilijk om elke munt zelf te controleren om te weten of het een groene crypto is of niet. Er zijn veel dingen die u gemakkelijk kunt controleren om te weten hoe besmet een cryptovaluta is.

Welk protocol gebruikt de munt?

De belangrijkste factor om te bepalen hoe groen een cryptocurrency is, is het protocol dat wordt gebruikt om transacties te verifiëren. Het protocol is de belangrijkste technologie in het blockchainproject.

Bij Proof-of-Work heb je te maken met de minst groene cryptocurrencies. Dit protocol vereist dat miners complexe algoritmen oplossen. Dit gebeurt door computers 24 uur per dag vrij te laten werken op deze algoritmen.

Elke keer dat het algoritme is opgelost, wordt een nieuw blok gemaakt waarin nieuwe gegevens kunnen worden verwerkt. Dit zijn bijvoorbeeld transacties die via het netwerk plaatsvinden.

Voorbeelden van Proof-of-Work munten zijn Bitcoin, Dogecoin, Litecoin en Ethereum Classic. Er kunnen verschillen zijn tussen elk protocol, waardoor niet elk netwerk dezelfde hoeveelheid energie verbruikt.

Een duurzamer alternatief is Proof-of-Stake, een protocol waarvoor geen complexe algoritmen nodig zijn om op te lossen. Staking is gemakkelijker dan mijnbouw, vooral voor individuen.

Om te beleggen, hoeft u alleen maar uw geld op te sluiten in een pool van fondsen. Deze pool vereist een node, wat betekent dat de computer 24 uur per dag aan moet staan.

Het verbruikt echter een stuk minder energie omdat het niet nodig is om de beste hardware in deze computer te implementeren. Daarnaast zijn er kleinere computers nodig omdat er pools kunnen worden aangemaakt.

Tegenwoordig gebruiken veel munten deze technologie. De meest populaire zijn Ethereum, Binance Coin, Cardano en Solana. Er zijn ook verschillen tussen theorieën in Proof-of-Stake.

Naast deze twee bekende soorten protocollen wordt de blockchaintechnologie verder ontwikkeld en komen er nieuwe protocollen bij. U hebt al de gelegenheid gehad om te lezen over Proof-Space & CHIA tijdlijn.

Bij munten als XRP worden geen van deze regels gebruikt, maar wordt er gekozen voor een protocol dat zorgt voor transacties. Er zijn nog meer munten die hun technologie hebben ontwikkeld om de blockchain up-to-date te houden, zoals de groene cryptomunt NANO.

Heeft de groene cryptomunt duurzame toepassingen?

Los van het principe is het interessant om te kijken naar de toepassing die cryptovaluta biedt. Oorspronkelijk groeide cryptocurrency van nature uit tot, zoals de naam al doet vermoeden, een betaalmiddel.

Momenteel ontwikkelt de cryptomarkt zich weer en is Bitcoin de beste winkel van goederen geworden, vergelijkbaar met goud. Cryptocurrencies zoals Ethereum zijn een extra platform geworden waarop ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties kunnen ontwikkelen.

Groene cryptocurrency kan groen zijn omdat het minder energie verbruikt, maar ook omdat het de wereld probeert te verbeteren met blockchaintechnologie.

Zoals we hierboven hebben besproken, wil IMPT echt een verschil maken door CO2-inkomsten op het platform aan te bieden. Daarnaast heeft het ook duurzame projecten die ondersteund kunnen worden.

Met de IMPT token kun je echt het verschil maken door bijvoorbeeld carbon credits te kopen en te vernietigen. Zo haal je potentiële uitstoot van de markt en draag je bij aan de strijd tegen klimaatverandering.

Conclusie: Groene cryptomunten zijn de toekomst

In de toekomst is het waarschijnlijk dat veel beleggers zullen overstappen op groene beleggingen op basis van hun overtuigingen of omdat deze beleggingen de komende jaren een hoger rendement zullen opleveren dan andere beleggingen.

Daarom is het tijd om actie te ondernemen in de markt door te zoeken naar munten die het milieu niet vernietigen. Om een ​​stap verder te gaan, kunt u nieuwe cryptocurrencies vinden die zelfs groene praktijken bevatten.

De cryptocurrency IMPT is een voorbeeld van een valuta die klimaatverandering probeert tegen te gaan met blockchaintechnologie. Je kunt deze munt nu in de voorverkoop kopen en profiteren van de huidige prijs.

>>> Koop IMPT nu <<<

Het bovenstaande artikel is een ingediend stuk en valt niet onder de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het nemen van financiële beslissingen. De informatie en adviezen op deze website zijn uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden.

See the article :
Een slechtere tijd om een ​​handelsplatform voor crypto-investeerders te starten lijkt niet…

Koen K.