Nvft.nl » Crypto als belegging (pensioen) of belegging

Crypto als belegging (pensioen) of belegging

Als je bedrijf groeit, is het als ondernemer goed om wat activa opzij te zetten. Zo bouwt u een reserve of aanvullend pensioen op. U kunt het geld op een spaarrekening zetten of beleggen in aandelen of onroerend goed. Een optie die de laatste jaren steeds populairder is geworden, is investeren in cryptocurrencies. Maar hoe veilig is het om je geld in bitcoin of andere cryptocurrencies te zetten? In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten als het gaat om crypto en (pensioen)beleggen.

Zijn cryptocurrency’s een goede pensioenbelegging?

Niemand weet dat 100 procent. De technologie (blockchain) die wordt gebruikt door cryptocurrencies is relatief jong. Read also : 3 cryptocurrencies die net als DOGE kunnen vliegen. Aan de andere kant bezitten meer dan 300 miljoen mensen over de hele wereld al cryptocurrencies. Dat zegt natuurlijk wel wat.

Het is waarschijnlijker dat in de toekomst meer mensen zullen investeren in cryptomunten. Neem de bitcoin. Het aantal beschikbare munten is beperkt tot 21 miljoen stuks. Als steeds meer mensen bitcoins willen hebben, gaat de prijs omhoog. Een kwestie van vraag en aanbod.

Feit blijft dat bitcoin geen intrinsieke waarde vertegenwoordigt. Net als fiatgeld trouwens, sinds de goudstandaard in 1971 aan de wereld werd vrijgegeven. Maar centrale banken willen fiatgeld zo stabiel mogelijk houden en cryptocurrencies hebben geen officiële centrale toezichthouder.

Cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum, zijn de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden. Zowel als persoonlijke investering als als zakelijke investering. Bent u ook geïnteresseerd in het kopen, verkopen en opslaan van digitale valuta? Maak een gratis account aan op het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo en handel met de eerste €1000 zonder transactiekosten.

This may interest you :
Thuis > Overzicht > Analyse > Maak je klaar: Cryptocurrency-analisten verwachten een…

Welke kansen biedt investeren in cryptogeld?

Cryptocurrencies hebben een enorm groeipotentieel. Vraag het maar aan de mensen die begin 2016 bitcoins kochten. See the article : 7 tips om geld te besparen op uw gasrekening. Sindsdien is de prijs met zo’n 5.000 procent gestegen! Dit maakt ze aantrekkelijk als bijvoorbeeld een investering voor een goed pensioen.

Maar laten we eerlijk zijn: ten opzichte van een jaar geleden is de prijs al met zo’n 70 procent gedaald. Kortom: cryptocurrencies zijn erg volatiel en daar moet je mee om kunnen gaan. Uw financiële situatie moet ook enigszins stabiel zijn.

Sommige beleggers voegen periodiek een vaste hoeveelheid cryptocurrency toe aan hun portefeuille in de overtuiging dat bitcoin en andere valuta’s in de loop van de tijd altijd nieuwe hoogtepunten zullen bereiken.

Read also :
Partnerbijdrage – Voor velen leek het kopen van cryptomunten of tokens een…

Hoe kun je beleggen in crypto zonder al te veel risico te lopen?

Investeer om te beginnen alleen of vooral in de grootste en minst volatiele cryptocurrencies: bitcoin en ethereum. Beleggen is natuurlijk nooit zonder risico. This may interest you : Dit moet je weten over de prijs van Bitcoin – DordtCentraal. U kunt een deel van uw belegging verliezen. En bij sommige cryptovaluta is het heel goed mogelijk dat je je hele inleg (en dus je pensioen) kwijtraakt.

Zeker als je voor de lange termijn belegt in een van de duizenden altcoins die er jaarlijks bijkomen. Er zijn ongetwijfeld moderne cryptocurrencies waarmee men veel kan verdienen.

Maar over het algemeen geldt: hoe hoger het risico, hoe groter de kans op een grotere hit. Het lijkt meer op gokken en speculatie. Het is geen investering.

Wie voor de lange termijn in crypto wil investeren doet er goed aan zich te beperken tot bijvoorbeeld bitcoin en ethereum. Door het totaalbedrag gelijk over die munten te verdelen, spreid je dat risico nog meer.

On the same subject :
Disclaimer: de sectie Industry Talk bevat inzichten van spelers uit de crypto-industrie…

Welk percentage van je beleggingsportefeuille zou je in crypto moeten investeren?

De gemiddelde beleggingsadviseur zal je vertellen dat het niet verstandig is om meer dan 5 procent van je totale geïnvesteerde kapitaal in cryptocurrency te steken. Maar er zijn experts die adviseren om tot 20 procent te gaan.

Het hangt er maar net vanaf hoeveel risico u bereid bent te nemen met uw beleggingen. Met 5 procent in cryptocurrency kun je profiteren van het enorme groeipotentieel van digitaal geld. Maar als de prijs van cryptocurrency in korte tijd met tientallen procenten daalt, zal uw beleggingsportefeuille niet al te veel worden aangetast.

Is nu een goed moment om te investeren in crypto?

Dit is in ieder geval niet het slechtste moment om je eerste bitcoins te kopen. Dat was in november 2021. Toen bereikte bitcoin zijn hoogste prijs tot nu toe rond de $ 68.000.

Als je er toen in sprong, is je bitcoin-investering nu slechts een derde waard. De prijs schommelt al maanden rond de $ 20.000. Aangezien niemand weet of we hiermee een nieuw dieptepunt hebben gezien, is het slim om meerdere niveaus te kopen. Daalt de prijs van bitcoin na je eerste aankoop? Dan heb je de mogelijkheid om je volgende aankoop tegen een lagere prijs te doen.

Is crypto veilig genoeg om te beleggen?

Alle cryptocurrency-transacties worden gecontroleerd door een netwerk van talloze computers. In die zin is crypto veilig, omdat dit decentrale systeem eigenlijk niet te hacken is. U bent zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van uw eigen cryptomunten.

Je kunt ze bewaren in een digitale portemonnee die je vanaf je computer of telefoon beheert. Bij hele grote bedragen is het nog veiliger om ze offline op een hardware wallet (een soort USB-stick) te bewaren. Zolang u uw wachtwoorden kent, heeft u altijd en overal online toegang tot uw digitale geld.

Een andere optie is om cryptocurrencies op te slaan bij een gerenommeerde beurs. Een professionele partij slaat je digitale geld veilig op en er zijn zelfs crypto exchanges die rekeninggaranties bieden. Dit garandeert dat gebruikers tot € 100.000 worden gecompenseerd als het account van een gebruiker wordt gehackt en uw cryptocurrency wordt gestolen.

Wil je beginnen met beleggen in cryptocurrencies? Maak een gratis account aan op het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo en sluit je aan bij meer dan een miljoen tevreden gebruikers. Bonus: handel nu uw eerste $ 1000 zonder handelskosten.

Wil jij ook beginnen met het kopen, verkopen en opslaan van cryptocurrencies? Open gratis een rekening op het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo en handel met de eerste €1000 zonder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.

Bitvavo, partner van De Zaak

Bitvavo werd in 2018 gelanceerd in Amsterdam, met als doel de nieuwe economie van digitale valuta toegankelijk te maken. Bitvavo is een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar platform voor het verhandelen van cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Cardano. Met meer dan een miljoen Nederlandse gebruikers is het het grootste platform in de Benelux voor het kopen, verkopen en opslaan van meer dan 175 verschillende cryptocurrencies. Bitvavo is ook geregistreerd als digitale valutawissel bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Bekijk alle artikelen van Bitvavo >

Wil jij ook beginnen met het kopen, verkopen en opslaan van cryptocurrencies? Open gratis een rekening op het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo en handel met de eerste €1000 zonder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.

Als uw bank failliet gaat, kunt u dankzij het depositogarantiestelsel tot € 100.000 betalen.

krijg je spaargeld terug. Deze regeling geldt voor particulieren…

Elke euro die u kunt besparen in uw bedrijf, is inbegrepen. Kansen op het gebied van zakelijke mobiliteit zijn er zeker. 4 tips die…

Koen K.