Nvft.nl » Bitcoin-prijs overtreft $ 21.000

Bitcoin-prijs overtreft $ 21.000

Voor het eerst in twee maanden staat de prijs van de cryptocurrency bitcoin weer boven de $21.000. De cryptovaluta is vandaag enorm gestegen. Onder cryptohandelaren heerst optimisme dat de munt over haar dieptepunt heen is.

Net als op de aandelenmarkten draagt ​​ook het feit dat de inflatie over haar hoogtepunt heen is, bij aan het optimisme in de cryptowereld. Als de rente minder snel stijgt, blijft er meer geld beschikbaar op de financiële markten. Bij een hoge rente sparen mensen liever op hun bankrekening, waar ze dat zonder risico kunnen doen. Maar leningen voor bedrijven zijn ook duurder, wat investeringen in verschillende dingen, en dus cryptocurrencies, drukt.

Stijging

Bitcoin steeg zaterdag met 7,5 procent tot meer dan $21.000, voordat het weer versoepelde. Niet alleen Bitcoin, maar ook andere digitale valuta zoals Ether hebben een hoge vlucht genomen. On the same subject : Walvissen kijken naar deze nieuwe crypto voor mogelijk astronomische stijgingen. Hierdoor is de totale waarde van alle cryptomunten op meer dan 1 biljoen of duizend miljard dollar gekomen. Ook dat bedrag is sinds november niet meer bereikt.

Lees ook | Investeren in crypto wordt steeds meer een gok

Die maand zag de ineenstorting van de crypto-uitwisseling FTX, wat niet goed was voor het vertrouwen in digitale valuta. Ondertussen zeggen de curatoren van de beurs dat ze $ 5 miljard aan klantenkrediet hebben teruggevorderd.

Deel dit artikel

To see also :
Het aantal Nederlanders dat investeert in cryptocurrency neemt al enkele jaren toe.doDisplay(‘div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article’);Vooral…

Gerelateerde artikelen

Koen K.