Nvft.nl » Beleggers blijven ondanks de bearmarkt van 2022 geld in cryptofondsen pompen

Beleggers blijven ondanks de bearmarkt van 2022 geld in cryptofondsen pompen

Beleggers blijven geld inleggen in cryptofondsen, ondanks de bear market van 2022

Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel

Ondanks de crash van de cryptomarkt in de afgelopen maanden, blijven beleggers investeren in cryptofondsen, constateert de zakenkrant The Financial Times. On the same subject : Opnemen van dollars en euro’s is nu mogelijk op de crypto-exchange WhiteBIT. De totale waarde van de cryptomarkt is gedaald van het hoogtepunt van ongeveer $ 3,2 biljoen in november 2021 tot minder dan $ 1 biljoen vandaag.

Vaak hebben mensen de neiging zich als kuddedieren te gedragen en elders hun heil te zoeken in een “beermarkt”, een langere periode van dalende prijzen. Maar voor veel cryptofans is dat anders. Uit gegevens van TrackInsight blijkt dat er dit jaar wereldwijd $ 379 miljoen extra is geïnvesteerd in crypto ETP’s (Exchange Traded Products). Dit zijn beleggingsfondsen die exposure bieden aan cryptocurrencies.

“Het is verrassend, want bij risicovolle investeringen die een hoog rendement kunnen opleveren, zien we meestal dat het geld achterblijft bij de prestaties”, vertelde Todd Rosenbluth van onderzoeksbureau VettaFi aan de Financial Times. “Maar deze investeerders hebben veel vertrouwen in het langetermijnpotentieel van crypto en de waarde die het aan hun portefeuille kan toevoegen. Dit is de reden waarom ze proberen te profiteren van volatiliteit in plaats van ervoor weg te lopen. »

De oprichting van nieuwe cryptofondsen geeft ook aan dat beleggers vertrouwen blijven houden in crypto. In de eerste zeven maanden van 2022 zijn er volgens TrackInsight in totaal 39 nieuwe crypto ETP’s ontstaan. Het tempo van het creëren van nieuwe fondsen is in lijn met de 68 nieuwe ETP’s die gedurende het kalenderjaar 2021 zijn opgericht.

“Het basisidee van een ETP is dat het een bepaald type belegger toegang geeft tot crypto die zelf geen portefeuille zou creëren, al dan niet om juridische redenen”, zegt Morningstar-analist Kenneth Lamont tegen de Financial Times. “Daarom verbaast het me niet dat er veel belangstelling voor is.”

Belanstelling van institutionele beleggers voor crypto

Ook de grote vermogensbeheerders beginnen er belangstelling voor te krijgen. Zo onthulde Blackrock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, in augustus plannen voor een particuliere bitcoin-trust in de Verenigde Staten. To see also : Voor- en nadelen van Uniglo (GLO), Polygon (MATIC) en Dogecoin (DOGE). Dit komt zoals CEO Larry Fink in 2017 zei dat “bitcoin laat zien hoeveel witwasopties er in de wereld zijn.”

Analist Rosenbluth zegt dat hij verwachtte dat “de ontwikkeling van cryptocurrency-investeringsproducten zou vertragen omdat investeerders met deze strategieën in 2022 geld zouden verliezen.” Als gevolg hiervan zegt hij dat hij “verbaasd is dat vermogensbeheerders bereid zijn geduldig te zijn en te wachten tot de slinger de andere kant opgaat naar betere prestaties op de langere termijn.”

Analist Kenneth Lamont denkt ook dat de relatieve nieuwheid van crypto-ETP’s aantrekkelijk is voor beleggers. “Er is duidelijk een gevoel in de branche dat iedereen er deel van wil uitmaken”, vertelde hij aan de Financial Times. “Het is een nieuwe vorm van macht. Het feit dat de prijzen over de hele wereld sterk zijn gedaald, betekent niet dat het er op de een of andere manier niet is.

LEES OOK: Deze cryptomunt doet het wel goed in 2022: de digitale renminbi

See the article :
Slim beleggen in tijden van hoge inflatie en dreigende recessie: dit zeiden…

Koen K.