Als een van Europa’s toonaangevende online brokers biedt Degiro een platform waar zowel beginnende als ervaren beleggers kunnen handelen in aandelen, obligaties, ETF’s en meer. Met lage tarieven, een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan financiële instrumenten is het voor velen een populaire keuze.

Sinds de oprichting in 2008 heeft Degiro aanzienlijke vooruitgang geboekt in de financiële sector, door de traditionele makelaardij te verstoren door goedkope diensten aan te bieden. Laten we eens dieper ingaan op het aanbod van Degiro en hoe u met hen het meeste uit uw beleggingen kunt halen.

Diensten en aanbod

De diensten van Degiro zijn uitgebreid en geschikt voor verschillende soorten beleggers. Hier volgt een overzicht van hun belangrijkste aanbod:

  • Aandelen: Toegang tot meer dan 30 internationale beurzen.
  • ETF’s: Een breed scala aan opties met één gratis ETF-handel per maand.
  • Obligaties: Zowel bedrijfs- als staatsobligaties zijn beschikbaar.
  • Opties: Verhandel opties op internationale schaal.
  • Futures: Voor wie op zoek is naar andere beleggingsmethoden.

Het platform bevat ook toegang tot real-time koersen, nieuwsberichten en onderzoeksgegevens, waardoor beleggers gemakkelijker geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Beginnen met Degiro

Een rekening openen bij Degiro is relatief eenvoudig. Na het invullen van uw persoonlijke gegevens en het akkoord gaan met de voorwaarden wordt uw account aangemaakt.

Er zijn verschillende soorten rekeningen beschikbaar, waaronder Basic, Active, Trader en Day Trader. Elke rekening heeft verschillende diensten, kosten en risiconiveaus, en is afgestemd op verschillende handelsstrategieën en beleggingsdoelstellingen.

Inzicht in de kosten

Eén van de belangrijke voordelen van Degiro zijn de concurrerende tarieven. Het platform heeft een transparante prijsstructuur, die handelskosten, kosten voor beursconnectiviteit en bewaarloon omvat.

De exacte kosten zijn afhankelijk van het financiële product en de beurs. Voor de handel in Europese aandelen bijvoorbeeld worden kosten in rekening gebracht op basis van de handelswaarde, met een bepaald minimumbedrag. Voor Amerikaanse aandelen geldt een vast bedrag plus een percentage van de handelswaarde.

Voor- en nadelen van Degiro

While Degiro biedt talrijke voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen te overwegen. Hier is een overzicht:

Pros Cons
Lage kosten Geen forexhandel
Gemakkelijk te gebruiken platform Beperkte educatieve middelen
Toegang tot internationale markten Reactietijden klantenservice

Veel gestelde vragen

Q: Is Degiro veilig om te gebruiken?
A: Ja, Degiro wordt gereguleerd door vooraanstaande financiële autoriteiten, wat betekent dat zij zich moeten houden aan strenge gedragsnormen om ervoor te zorgen dat het geld van klanten veilig is.

Q: Kan ik een Degiro rekening openen als ik buiten Nederland woon?
A: Ja, Degiro accepteert klanten uit verschillende Europese landen. De beschikbaarheid kan echter afhangen van specifieke wettelijke beperkingen.

Q: Biedt Degiro een demo-rekening?
A: Op dit moment biedt Degiro geen demorekening aan. Ze bieden echter wel een uitgebreide gids om nieuwkomers te helpen het platform en de handel te begrijpen.

Q: Zijn er verborgen kosten bij Degiro?
A: Degiro heeft een transparante kostenstructuur. Controleer altijd het tarievenoverzicht voordat u handelt om onverwachte kosten te voorkomen.

Conclusie

Tot slot biedt Degiro een aantrekkelijk online handelsplatform voor particulieren die geïnteresseerd zijn in het beleggen in verschillende financiële instrumenten. Met zijn lage kosten, gebruiksvriendelijke interface en brede aanbod is het geen verrassing dat het populair is bij veel beleggers. Zoals altijd is het belangrijk om uw onderzoek uit te voeren en uw persoonlijke omstandigheden en beleggingsdoelstellingen in overweging te nemen voordat u een beleggingsactiviteit start.

Over de auteur: Rosa

Rosa is een ervaren financieel schrijver en belegger, met meer dan tien jaar ervaring in de financiële sector. Ze geniet van het vereenvoudigen van complexe financiële onderwerpen om lezers te helpen geïnformeerde investeringsbeslissingen te nemen. Als ze de markttrends niet analyseert, kunt u haar vinden terwijl ze de natuur verkent.