Nvft.nl » Als cryptobroker wil Finst het trucje van DeGiro herhalen

Als cryptobroker wil Finst het trucje van DeGiro herhalen

Een slechtere tijd om een ​​handelsplatform voor crypto-investeerders te starten lijkt niet denkbaar. De prijs van bitcoin, ethereum en andere cryptocurrencies stortte vorig jaar in. Sommige handelsplatforms zijn al ingestort. FTX is het meest zichtbare voorbeeld en misschien wel het meest verraderlijke.

Welke gemiddelde belegger durft zich in crypto te wagen?

Finst live met cryptoplatform

Julien Vallet (linksboven) ging echter op 9 januari live met Finst, een online cryptocurrency trading exchange. “We hebben hier een jaar hard aan gewerkt, we waren van plan om live te gaan zodra de registratie bij De Nederlandsche Bank rond was. See the article : Investeren in Crypto: vijf fouten die je niet mag maken. Half december kwam het binnen, dus we zijn begonnen.’

Eerlijk gezegd was de timing bijna perfect. De prijs van Bitcoin kwam na het einde van het jaar eindelijk in beweging en steeg zelfs met meer dan 20 procent. ‘Ha ha, natuurlijk had onze lancering er niets mee te maken. Maar we waren natuurlijk niet meteen blij met zo’n affaire met FTX. Het bevestigde dat we aan iets goed werken: crypto-investeringen zijn klaar voor een broker die veilig en transparant werkt.”

Read also :
Onderstaand artikel is een inzending en valt buiten het bestek van Crypto…

Uitdager van Bitvavo en de rest

Finst heeft als doel de markt voor crypto-investeerders te veroveren als uitdager van de gevestigde orde. To see also : Crypto in december 2022: dit worden de toppen en floppen. Dat is Bitvavo met zijn miljoenen klanten, Coinbase en andere marktplaatsen.

We zijn transparant: we publiceren niet

Het belangrijkste wapen dat de startup van Vallet hiervoor inzet: kosten voor gebruikers. Het belooft 82 procent lagere tarieven dan andere handelsplatforms. “Je kunt onze site vergelijken met acht van onze naaste concurrenten, waaronder Bitvavo.”

“Dat is de eerste stap. Maar vergeet niet dat veel platforms leven van de zogenaamde spread: je krijgt nooit de beste prijs op dit moment, maar ze verdienen nog steeds aan het verschil in wisselkoers. Het is moeilijk in te schatten hoeveel het zal geven. Het kan oplopen tot 1 procent per transactie, geen commissie, ook al zeggen ze dat ze zonder werken. Maar we zijn transparant: we publiceren niet.”

Van DeGiro naar Finst

Deze aanpak: tegen zeer lage kosten inbreken op de beleggersmarkt, lijkt sterk op DeGiro. En dat is geen toeval. To see also : Voormalig DEGIRO-team lanceert revolutionair cryptoplatform Finst. Tot voor kort werkten Vallet en mede-oprichters Marcel Putina en Maria Gallo aan deze uitdaging. Als hoofd product, hoofd compliance en Vallet zelf leidde hij een tijdje de Franse operaties.

Lees ook: Waarom DeGiro voor 250 miljoen naar Duitsland komt

DeGiro is in 2019 verkocht aan de Duitse makelaar Flatex. Op het juiste moment passeerde hij de weegschaal, maar dat was voor Vallet niet de reden om te vertrekken en iets nieuws te beginnen.

“Het was een puur persoonlijke beslissing. Daar heb ik zeven jaar in het kernteam gezeten. We werden nummer 1 in Nederland. Toen we ook nog eens nummer 1 werden in Frankrijk, was het voor mij een goed moment om eens wat anders te gaan doen.

Read also :
Cryptocurrency is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ruim…

DeGiro-oprichter Gijs Nagel investeert

Samen met zijn collega en vriend Putina zag Vallet al lang in dat de crypto-investeringsmarkt toe was aan een nieuwe uitdaging. “We kijken natuurlijk al heel lang naar crypto en de manieren om in crypto te beleggen. We besloten: dit moet veel beter. We zagen soortgelijke dingen toen DeGiro begon: particulieren betalen bijvoorbeeld veel hogere kosten.” dan professionele beleggers.”

De oprichters brachten het idee om Finst te maken over op Gijs Nagel, medeoprichter en jarenlang het gezicht van het succesverhaal van DeGiro. Hij zag Hij trad toe als aandeelhouder, samen met Finch Capital.

“Gijs treedt ook op als aandeelhouder, maar we hebben natuurlijk vaste relaties. Na al die tijd bij DeGiro zijn we natuurlijk goede kennissen geworden en heeft hij veel lessen te delen. Maar het is niet zo dat hij elke week aan de telefoon zit.”

Gebrek aan veiligheid en vertrouwen

“Naast deze tarieven is er nog een groot gebrek aan structuur en zekerheid, zoals je dat in de traditionele financiële wereld aantreft. Een belangrijke eis is bijvoorbeeld dat je de activa waarin je als handelsplatform belegt, in dit geval cryptocurrencies, gescheiden houdt van je balans.’

“Ook bij gevestigde aanbieders ontbreekt het aan robuust risicomanagement. Je hebt daar de laatste tijd veel voorbeelden van gezien: wie garandeert investeerders dat hun geld niet wordt overgemaakt aan derden? In ons geval gaat alles via een derde bankrekening: Bunq. We hebben een sterke structuur gevormd.”

We trekken geen studenten aan die tegenwoordig heel actief willen handelen en de markt verslaan

Ten slotte heeft Finst een platform voor desktop, iPhone, iPad en Android gebouwd voor klanten om veel aanvullende analyse en informatie over cryptohandel te krijgen. Ook op dit gebied laten de huidige providers het afweten, stelt Vallet. “We geven veel meer informatie. Laten we beginnen met iets basaals: hoe doet mijn portefeuille het ten opzichte van de markt?

Al deze panden moeten zorgen voor meer vertrouwen bij investeerders. Dat, plus die roofprijzen, zou hen moeten doen overstappen naar Finst. “Beleggers zien echt het verschil tussen een in een exotisch land gevestigde partij die activa uitleent en wij, een platform ingebed in de Nederlandse bankenwereld.”

Finst als nieuwkomer

Zoals Finst nu is opgezet, is het vrij eenvoudig: u kunt met uw euro’s in 28 valuta’s handelen. Ze gaan in een portemonnee en dat is alles. Meer functies zijn in de maak, beloven de makers. Maar is er nog plek voor een nieuwkomer als Finst? Nederland telt volgens het laatste onderzoek van Multiscope 1,8 miljoen crypto-investeerders. Maar als je marktleider Bitvavo mag geloven, handelt bijna iedereen via dat platform.

“Maar zo was de markt toen DeGiro begon: BinckBank was de absolute nummer één. Niemand had gedacht dat er nog ruimte zou zijn voor een nieuwe concurrent, maar dat was duidelijk het geval. We hebben het een keer gedaan en nu zijn we ervan overtuigd dat we kan het weer.”

Al in de eerste week van zijn bestaan ​​stromen de investeerders binnen, zegt Vallet. Zonder enige vorm van marketing. Hij weigerde de nummers te noemen. Ze hebben echter samen honderdduizenden euro’s geïnvesteerd en de gemiddelde leeftijd is 43 jaar. Het zijn dus nog geen kinderen die in cryptocasino investeren, maar ervaren investeerders. Misschien zelfs een beetje risicomijdend, als je het erover hebt met bitcoin en andere crypto’s.

“Dat wil zeggen, we trekken geen studenten aan die tegenwoordig heel actief willen handelen en de markt willen verkennen. Een wat volwassener belegger zoekt ook naar diversificatie en vindt cryptocurrencies een goede manier om dat te doen.’

Grootste cryptoplatform van Europa

Misschien gezien DeGiro’s groeiwoede, is Finst niet bepaald bescheiden in zijn doelen. Binnen vijf jaar wil het het grootste cryptoplatform van Europa worden.

“Europa heeft 38 miljoen investeerders die dezelfde problemen hebben in Frankrijk, Duitsland en andere Nederlandse landen: hoge vergoedingen en gebrek aan transparantie”, aldus Vallet. “Daar gaan we dus hetzelfde verschil maken als in Nederland.”

Koen K.