Nvft.nl » AI crypto: de nieuwe hype van 2023?

AI crypto: de nieuwe hype van 2023?

Het onderstaande artikel is een inzending en valt niet onder de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financiële adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het nemen van financiële beslissingen. De informatie en adviezen op deze website zijn alleen voor educatieve doeleinden.

Kunstmatige intelligentie (AI) is de laatste maanden steeds populairder geworden. Zo zijn afbeeldingen massaal geproduceerd met AI-tools zoals Midjourney en Dall-E, en is ChatGPT zo populair geworden dat zelfs studenten het nu gebruiken om hun huiswerk te maken. Daardoor lijkt kunstmatige intelligentie stap voor stap de wereld over te nemen. Maar wat heeft dit allemaal met crypto te maken?

De toepassingen van AI binnen crypto

Het idee achter crypto is in theorie heel goed: een gedecentraliseerde wereld waar de macht niet in handen is van een kleine groep mensen. In de praktijk blijkt dit niet altijd te werken zoals bedoeld. Denk maar aan de val van FTX, een van de grootste cryptoplatforms ter wereld, waarvan de oprichter een oplichter bleek te zijn. See the article : De oprichter van cryptobeurs FTX (29) is op de Bahama’s opgepakt voor grootschalige fraude. Kunstmatige intelligentie-algoritmen kunnen worden gebruikt om crypto te helpen. Een paar voorbeelden:

Het opsporen van fraude

Er zijn de afgelopen jaren veel fraudes gepleegd, zowel in de cryptowereld als daarbuiten. We maken ons ook steeds meer zorgen over crypto-zwendel, waarbij fraudeurs via e-mail, YouTube en andere vormen van sociale media geld afpersen van mensen die net de wondere wereld van crypto zijn gaan ontdekken. See the article : Hoe veilig en verantwoord aan de slag met cryptografie?. Om fraude en oplichting tegen te gaan, kunnen AI-algoritmen worden ontwikkeld die dit soort praktijken kunnen voorkomen.

Decentralized autonomous agents

Als je bekend bent met crypto, heb je misschien wel eens gehoord van DAO, wat staat voor ‘gedecentraliseerde autonome organisatie’. Maar zo’n decentrale organisatie mist vaak veel automatisering. Zogenaamde ‘gedecentraliseerde autonome agenten’ kunnen hierbij helpen. On the same subject : Vlaamse overheid subsidieert opleiding “om te investeren in cryptocurrencies”: “Dit is hallucinant”. Dit zijn kunstmatige intelligentie-algoritmen die de DAO in goede banen kunnen leiden en de besluitvorming in de organisatie kunnen vereenvoudigen.

Prijsvoorspellingen voor crypto

Hoe eenvoudig zou het zijn om niet langer naar grafieken te kijken en gewoon de aanbevelingen van een AI-robot te volgen? Kunstmatige intelligentie kan worden gebruikt om cryptosentiment te analyseren op basis van zaken als Twitter-berichten, nieuwsartikelen en prijsbewegingen. U kunt ook betere handelsalgoritmen ontwikkelen met AI, zodat u uw daghandel in cryptovaluta, swinghandel en langetermijninvesteringen meer kunt automatiseren.

See the article :
Het voormalige DEGIRO-team lanceerde het revolutionaire cryptoplatform FinstMet de laagste kosten van…

De grootste AI-cryptoprojecten

Volgens CoinMarketCap is de marktkapitalisatie van crypto AI-projecten de laatste tijd snel gegroeid. Verschillende cryptocurrencies stegen in korte tijd met tientallen procenten in prijs. Hieronder vindt u enkele cryptoprojecten die interessant kunnen zijn voor verdere analyse:

– Fetch.ai (FET): Op basis van een volledig verwaterde marktkapitalisatie is dit momenteel de grootste AI-cryptocurrency. Dit bedrijf bestaat al jaren en deed zelfs een interview met Crypto Insiders in 2018. Fetch.ai helpt bij het automatiseren van blockchain-applicaties met behulp van AI.

– Ocean Protocol (OCEAN): Dit is een van de crypto-AI’s die je veel ziet. Dit project richt zich op het faciliteren van de uitwisseling van grote datasets tussen dataproviders en AI-modelontwikkelaars.

– Numeraire (NMR): Dit is een interessante combinatie van prijsvoorspellingen door mensen zoals jij en ik en prijsvoorspellingen met behulp van kunstmatige intelligentie. Houders van NMR-tokens kunnen wekelijkse prijsvoorspellingen doen die vervolgens worden geïnterpreteerd door een AI-algoritme. Als de voorspellingen uitkomen, worden tokenhouders ervoor beloond.

– Cortex (CTXC): Een van de grootste toepassingen van blockchain zijn slimme contracten. Maar veel van deze slimme contracten zijn eigenlijk niet zo slim. Cortex biedt een platform waar ontwikkelaars AI-modellen kunnen maken (en verkopen) om de functionaliteit van slimme contracten uit te breiden.

Read also :
December was weer een moeilijke maand voor zowel groeiaandelen als digitale activa,…

AI-cryptoprojecten analyseren

In totaal zijn er meer dan 100 van dergelijke crypto-AI-projecten. Natuurlijk zijn ze moeilijk te analyseren zonder kennis, maar hier zijn enkele snelle tips:

Daarnaast zijn er nog tal van andere praktische factoren om naar te kijken. Om je hierbij te helpen hebben we hier de beste crypto cursussen van 2023 voor je op een rijtje gezet zodat je gestructureerd in crypto kunt investeren en de juiste beslissingen kunt nemen.

Onthoud ten slotte dat het niet verstandig is om al je geld op crypto in te zetten en zorg ervoor dat je blijft diversifiëren. Naast investeren in crypto, aandelen en NFT’s zijn er nog veel andere manieren om geld te verdienen. Denk maar aan het maken van online trainingen, vastgoed en YouTube. Op deze pagina vind je een overzicht van 10 manieren om meer geld te verdienen in 2023.

Het bovenstaande artikel is een inzending en valt niet onder de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financiële adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het nemen van financiële beslissingen. De informatie en adviezen op deze website zijn alleen voor educatieve doeleinden.

On the same subject :
Geld dat je op je rekening hebt staan: Je kunt het uitgeven,…

Koen K.