Nvft.nl » 3 redenen waarom cryptowinter ook kansen biedt voor investeerders

3 redenen waarom cryptowinter ook kansen biedt voor investeerders

De cryptomarkt is op zijn zachtst gezegd niet wat het vorig jaar was. Na een piek in november 2021 hebben Bitcoin en Ethereum nu meer dan 60 procent verloren, en de meeste altcoins zijn meer dan 90 procent gedaald.De wereld wordt verscheurd door oorlog en inflatie, centrale banken verstrakken hun beleid en verhogen de rente, maar wat de reden voor zijn herfst, de winter is hier.

Daarom verlaten velen de markt en verkopen hun cryptocurrencies uit frustratie of verveling. Maar nu is het tijd om een ​​langetermijnvisie te hebben en ons voor te bereiden op de volgende bullmarkt, wanneer die komt.

Betere instapprijzen door dollar cost averaging

Laag kopen, hoog verkopen. Zoals het eenvoudig lijkt, maar in de praktijk lastig is. Read also : 5 tips om de “crypto” te overleven. Veel hobbyhandelaren of (dag)handelaren draaien vaak verliezen op korte termijn en dat komt omdat ze de markt proberen te timen door het perfecte moment van in- en uitstappen te kiezen.

Voor veel crypto-investeerders is het beter om een ​​dollardividendstrategie (DCA) te gebruiken. Dit betekent dat je elke week of maand een bepaald bedrag inlegt. Grote munten zoals Bitcoin of Ethereum zijn populaire opties.

Soms krijg je een hoge prijs en soms een lage prijs, maar op de lange termijn is dit een winstgevende methode voor de gemiddelde belegger. Daarnaast is DCA ook reflectief, aangezien u zich als belegger niet laat meeslepen in de pieken en dalen.

This may interest you :
‘De inflatie raakt nu iedereen: met alleen sparen red je het niet’…

Minder ruis in de markt

In een bloeiende markt gaat alles omhoog, inclusief de prijs van cryptoprojecten die het niet echt waard zijn. This may interest you : Onzekere beurs? Enige reden om gestructureerd te beleggen?. In zo’n markt moet je meestal een willekeurig project kiezen en wachten op je tijd om te investeren.

Maar cryptocracking verwijdert deze excessen. Vooral memecoins zoals talloze exemplaren van Dogecoin, Elon Musk-munten en Cumrocket hebben last van situaties waarin al het beschikbare geld in de markt is verdwenen.

Bear-markten zijn om te bouwen, en crypto-winter is een goed moment om te zoeken naar projecten met diepe teams en potentieel. Projecten zoals Link en Polygon werden geboren in de diepten van de afgelopen cryptowinter en zijn nu een belangrijk onderdeel van gedecentraliseerde financiën (of DeFi), een onderdeel van de cryptomarkt die de activiteiten van banken en financiële instellingen faciliteert door middel van contractenwijsheid.

On the same subject :
Thuis > Overzicht > Analyse > Maak je klaar: Cryptocurrency-analisten verwachten een…

Verdiepen in de technologie & technische analyse

Wanneer je midden in een exploderende cryptomarkt zit, kan het voelen alsof je altijd achterloopt en geplaagd wordt door het gevoel altijd de volgende 100x te missen (FOMO, dat wil zeggen). On the same subject : Investeren in Crypto: vijf fouten die je niet mag maken.

De stilte in de cryptowinter biedt voldoende tijd om meer te leren over cryptomunttechnologie en technische analyse van grafieken om uw handelsvaardigheden te verbeteren.

Hoe werkt de blockchain precies, wat is gedecentraliseerde financiën, hoe kun je beginnen met boeren en waarom verbetert “The Merge” de staat van het Ethereum-ecosysteem? Dit zijn allemaal vragen die u nu kunt onderzoeken om de volgende bullmarkt te betreden met een beter begrip van waarom de cryptomarkt is veranderd en hoe u erop kunt reageren.

En tijd investeren om grafieken volledig te begrijpen en een grafiekexpert te worden met technische analyse helpt uiteindelijk bij alle strategieën, van daghandel tot langetermijnbeleggen.

Wil je beginnen met dollar cost middeling, handelen of investeren in (de volgende) Chainlink of Polygon? Het is mogelijk in LiteBit. Dit Nederlandse cryptoplatform biedt meer dan 80 cryptocurrencies aan, die je kunt kopen, verkopen of sparen.

Read also :
NOS Journaal • Donderdag 10 november, 19.45 uurBeleggers in cryptocurrency worden met…

Koen K.